Start
Alla recepten
Lägg till recept
Groto.se

Potatissallad med smak av Medelhavet
Typ av rätt: Buffé
Antal: 4 portioner/stycken

Godast rumstempererad

Ingredienser:
8 potatisar
10 cocktailtomater
200 g fetaost
3 msk finskurna, svarta oliver
3 tsk kapris
2-3 kvistar timjan
salt och peppar
saft av ½ citron, 2 msk vinäger
1 msk balsamvinäger
½ dl god olivolja

Så här gör du:
Skala och koka potatisen knappt mjuk i saltat vatten. Låt ånga av. Skär potatisen i mindre bitar och lägg i en skål. Kvarta tomaterna, skär osten i kuber och blanda ner det tillsammans med oliver, kapris, timjan, salt och peppar. Blanda citronsaft, vinäger, balsamvinäger och olja. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Smaka av, ev. behövs det lite mer vinäger. Potatissalladen blir godare om den får stå och mogna ett tag före serveringen.


Receptet är inlämnat av Britt Ingvarsson-Ljung
Välj kategori:
Förrätter
Varmrätter
Efterrätter
Buffémat
Drycker
Bakat/Godis

Sök recept: