Potatissallad med smak av Medelhavet Typ av rätt: Buffé Antal: 4 portioner/stycken Godast rumstempererad Ingredienser: 8 potatisar 10 cocktailtomater 200 g fetaost 3 msk finskurna, svarta oliver 3 tsk kapris 2-3 kvistar timjan salt och peppar saft av ½ citron, 2 msk vinäger 1 msk balsamvinäger ½ dl god olivolja Så här gör du: Skala och koka potatisen knappt mjuk i saltat vatten. Låt ånga av. Skär potatisen i mindre bitar och lägg i en skål. Kvarta tomaterna, skär osten i kuber och blanda ner det tillsammans med oliver, kapris, timjan, salt och peppar. Blanda citronsaft, vinäger, balsamvinäger och olja. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Smaka av, ev. behövs det lite mer vinäger. Potatissalladen blir godare om den får stå och mogna ett tag före serveringen. Receptet är inlämnat av Britt Ingvarsson-Ljung |