Sherry på vildnypon Typ av rätt: Dryck Antal: 1 portioner/stycken Sätt nypon i jäsning och vänta i fem år på det färdiga resultatet. Ingredienser: 2 1/2 l knappt mogna nypon 3 l vatten 1 1/2 kg strösocker Så här gör du: Plocka knappt mogna nypon, de långsmala är bäst. Rensa och plocka bort allt grönt, men tvätta dem inte, de jästsvampar som finns på skalet behövs i processen. Lägg nyponen i en kruka. Koka en sockerlag och låt den kallna. Häll sockerlagen över nyponen. Täck krukan med ett fat. Nyponen flyter upp till ytan under jäsningens gång. Rör om varje dag i ca 3 månader. Häll försiktigt upp på flaskor när samtliga nypon sjunkit till botten. Tappa sedan om vinet varje år tills det klarnar helt. Receptet är inlämnat av Ulla Eriksson 2013-09-29 |